Hoe verzorg je kunstbloemen?

Bloemen in huis, we zijn er gek op! En natuurlijk zijn verse bloemen anders dan een kunstboeket, maar als je investeert in een mooie bos kunstbloemen, heb je daar jarenlang plezier van. Maar hoe verzorg je je kunstbloemen het beste?


Kunstbloemen hebben praktisch geen onderhoud nodig en kunnen overal in huis worden neergezet. Ze hebben geen last van tocht en ze kunnen zonder problemen in de zon of in de schaduw staan. Ze zijn zeer lang houdbaar en daardoor uiteindelijk goedkoop. Wanneer je kiest voor kunstbloemen in huis, ga dan voor kwaliteit. De aanschaf is weliswaar prijzig als je een mooi boeket kiest, maar je hebt er wel langer plezier van.

Hoe afstoffen?

Stof de kunstbloemen regelmatig af met een Swiffer of een plumeau. Af en toe met een föhn het stof wegblazen kan ook. Zet de föhn niet op heet als je dit gaat doen.

Kunstbloemen wassen

Als de bloemen er wat grijzer uit gaan zien, dan kun je ze wassen in lauwwarm water. Wasmiddel is niet nodig. Dompel de bloemen voorzichtig onder in een emmer of een grote bak, niet wrijven of schuren en niet onder de harde straal van de kraan houden.

Laten drogen

Kunstbloemen nooit uitknijpen of wringen, maar drogen ze aan de waslijn. Hang ze aan de steel om te drogen, op een handdoek leggen kan ook.
 
Tulp
  Kunstbloemen & naaldhakken     09-09-2018 11:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.